NAGRODY DLA UCZNIÓW – konkurs kulinarny „Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?”

W dniu 20 maja 2020 r. kierownik Biura ZO PZŁ w Bydgoszczy Marek Grugel i przewodnicząca Komisji Kultury i Promocji Łowiectwa ZO PZŁ w Bydgoszczy Aleksandra Szulc wręczyli ufundowane przez myśliwych okręgu bydgoskiego nagrody dla uczniów technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy – zwycięzców konkursu kulinarnego „Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?” Odpowiedź na konkursowy temat jest oczywista – warto! Cieszymy się, że młodzież i grono pedagogiczne z dyrektor Justyną Ormanowską i koordynatorem konkursu Mariolą Ruge na czele sięgają po naszą polską dziczyznę i chcą współpracować z myśliwymi. Z wielką przyjemnością wręczono nagrody z obietnicą dalszego wspierania przyszłych szefów kuchni w odkrywaniu smaków z lasów. Od nowego roku szkolnego rozpoczniemy cykl spotkań z młodzieżą technikum w celu zapoznania ich z tematami łowieckimi i rolą myśliwego w dzisiejszej gospodarce.

A.S.

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱