Kulinarne zmagania w centrum Bydgoszczy. Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Bydgoszczy byli gospodarzami i uczestnikami Pikniku Kulinarnego połączonego z II wojewódzkim konkursem kulinarnym pt. „Smaki potraw i zup kuchni regionalnej, polskiej i różnych narodów” gotowanych na żywo w żeliwnych kociołkach. Wszystko działo się 27 września i nie mogło nas tam zabraknąć. Myśliwi tam byli, dziczyznę przywieźliśmy, a młodzi kucharze uwarzyli przepyszną zupę gulaszową. W konkursie brało udział sześć szkół z terenu Województwa Kujawsko – Pomorskiego z  Bydgoszczy, Żnina, Grudziądza, Świecia, Grubna i Kowalewa Pomorskiego. W trakcie trwania imprezy można było smakować zup konkursowych i innych specjałów przywiezionych przez wystawców, nie zabrakło również wędlin z dziczyzny…

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱