Skąd się bierze dziczyzna na naszych stołach…?

Współpracy z Zespołem Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich  w Bydgoszczy  ciąg dalszy. Po konkursie kociołkowym z dziczyzną w tle, który odbył się  tydzień temu i braliśmy w nim udział ( jedna z ekip konkursowych  gotowała zupę gulaszową z mięsa dzika i jelenia, dostarczonych przez naszych myśliwych), przyszedł czas na garść informacji o łowiectwie, roli myśliwych, zwierzynie łownej. Pierwszy z serii wykładów skąd  się bierze dziczyzna na naszych stołach, rozpoczęła Przewodnicząca Komisji Kultury i Promocji Łowiectwa przy ZO PZŁ w Bydgoszczy, Kol. Aleksandra Szulc. Ponad stu słuchaczy uczniów klas pierwszych i drugich  dowiedziało się kto może polować na zwierzęta łowne w Polsce, jak zostaje się myśliwym, o stażu łowieckim, egzaminach, zwierzętach na które możemy polować, o obowiązujących każdego myśliwego, zasadach etyki i kultury łowieckiej. Za miesiąc kolejny wykład o walorach mięsa dzikich zwierząt….

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱