Relacja z V edycji Konkursu Kulinarnego Smaki Zup i Potraw Kuchni Różnych Narodów 23.09.2024 r.

W dniu 23 września w Bydgoszczy odbyła się V edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego Smaki Zup i Potraw Kuchni Różnych Narodów.

Popularnie tak zwane KOCIOŁKOWANIE w Zespole Szkół Gastronomiczno — Hotelarskich, czyli bydgoskim gastronomiku. Kolejny raz z naszym myśliwskim udziałem. Było pysznie, muzycznie i przyjacielsko jak zwykle.

W tym roku ZO PZŁ w Bydgoszczy dostarczył mięso łani jelenia z tucholskich borów i ekipę przygotowująca nasz myśliwski kociołek obdarował myśliwskimi prezentami.
Faworytką została zupa z jesiotra. Gratulacje dla Zespołu Szkół Gastronomiczno — Hotelarskich w Bydgoszczy, Dyrekcji oraz Krzysztofa Szczepaniaka za perfekcyjne przygotowanie konkursu. W zeszłym roku królowała zupa gulaszowa z naszej dziczyzny… No cóż, nie zawsze się udaje… może za rok…😉

Darz Bór!
ZO PZŁ w Bydgoszczy

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱