W dniu 23 września w Bydgoszczy odbyła się V edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego Smaki Zup i Potraw Kuchni Różnych Narodów.
Popularnie tak zwane KOCIOŁKOWANIE w Zespole Szkół Gastronomiczno — Hotelarskich, czyli bydgoskim gastronomiku. Kolejny raz z naszym myśliwskim udziałem. Było pysznie, muzycznie i przyjacielsko jak zwykle.
W tym roku ZO PZŁ w Bydgoszczy dostarczył mięso łani jelenia z tucholskich borów i ekipę przygotowująca nasz myśliwski kociołek obdarował myśliwskimi prezentami.
Faworytką została zupa z jesiotra. Gratulacje dla Zespołu Szkół Gastronomiczno — Hotelarskich w Bydgoszczy, Dyrekcji oraz Krzysztofa Szczepaniaka za perfekcyjne przygotowanie konkursu. W zeszłym roku królowała zupa gulaszowa z naszej dziczyzny… No cóż, nie zawsze się udaje… może za rok…😉
Darz Bór!
ZO PZŁ w Bydgoszczy